Leffingeleuren rondt programma feesteditie (bijna) af

Met een reeks van elf namen, waarvan veel Belgische, kent de 40e editie van Leffingeleuren zijn programma. De organisatie houdt wel nog een naam achter de hand. Dat meldt het driedaagse muziekfestival, dat plaats vindt van vrijdag 9 tot zondag 11 september.

Leffingeleuren mag dan al een pak kleiner geworden zijn, de organisatie houdt vast aan de beproefde formule: veel Belgen en veel jong talent. Dat blijkt onder meer uit de laatste grote reeks namen die vandaag is gelost.

Met Kapitan Korsakov, Flying Horseman, Faces on TV, Zimmerman, Felix Pallas, The Glücks, Soviet Grass, Wanthanee, The Tubs en Seaguls voegt Leffingeleuren maar liefst tien Belgische namen toe. Ook de rockband July Talk uit Canada komt de affiche terecht.

Eerder pakte Leffingeleuren al uit met onder meer Steak Number Eigt, Truckfighters en Thurston Moore Band.

Maar naast de muziek speelt de beleving rond de kerk van het polderdorp Leffinge minstens een even grote rol. "De 40e editie van het najaarsfestival wordt een ode aan het leven, met goeie muziek, lekker eten, veel drank, sfeer en gezelligheid en boeiende ontmoetingen tussen mensen van allerlei slag", aldus organisator Lode Pauwels.

De grootste verandering dit jaar is ongetwijfeld de datum, die enkele weken naar voor schuift. Leffingeleuren vindt plaats op 9, 10 en 11 september.