Nic Balthazar met "Everybody happy" naar Montréal

"Everybody happy" van Nic Balthazar en "Achter de wolken" van Cecilia Verheyden zijn geselecteerd voor het Filmfestival van Montréal van 25 augustus tot 5 september. "Everybody happy" zit in de officiële selectie van het festival. "Achter de wolken" neemt deel aan de nevencompetitie voor debuutfilms.

Nic Balthazar is negen jaar na zijn succesvolle doortocht met "Ben X" opnieuw geselecteerd voor het filmfestival van Montréal. Zijn derde langspeelfilm "Everybody happy" is opgenomen in de officiële selectie van het festival.

"Everybody happy" vertelt het verhaal van Ralph Hartman (Peter Van den Begin), een succesvolle komiek die worstelt met zichzelf. Naast Van den Begin acteren ook Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Leen Dendievel en Kamal Kharmach in de langspeelfilm.

"Everybody happy" zal in Montréal in wereldpremière gaan. Op 9 september wordt de film voorgesteld aan het Belgische publiek op het Filmfestival van Oostende.

"Achter de wolken" en "Cracks" ook naar Canada

Naast "Everybody happy" zijn ook de langspeelfilm "Achter de wolken" van Cecilia Verheyden en de kortfilm "Cracks" van Koen Van Sande geselecteerd voor het Filmfestival van Montréal.

"Achter de wolken" is de debuutfilm van Cecila Verheyden. De film met Jo De Meyere en Chris Lomme werd eerder dit jaar in Vlaanderen uitgebracht. In Montréal beleeft de prent zijn internationale première.

Tot slot heeft ook Koen Van Sande een uitnodiging voor de hoofdcompetitie voor kortfilms op zak met "Cracks". Charlotte Vandermeersch en Peter Van den Eede vertolken in de negen minuten durende film een typisch Vlaams koppel die hun dure BMW niet durven te parkeren in de Arabische wijk in Brussel.