Nog altijd Delta-vluchten geschrapt

Delta Air Lines worstelt nog altijd met de gevolgen van de grote computerproblemen die gisteren wereldwijd vliegtuigen aan de grond hield. Ook vandaag zullen meer dan 100 vluchten geschrapt worden en 200 andere vertraging oplopen, zo heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij laten weten. Die aantallen zullen wellicht nog oplopen omdat Delta nog steeds bezig is om toestellen en bemanningen te krijgen waar ze moeten zijn.

De storing begon met een stroomonderbreking in Atlanta, waar de luchtvaartmaatschappij gevestigd is. Wereldwijd lagen de computersystemen van de luchtvaartmaatschappij enkele uren plat. Zowat 900 vluchten werden geannuleerd, en overal ter wereld strandden passagiers in luchthavens. Delta is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.