Politie kookt voor vereenzaamde bejaarden

Midden vorige week kreeg de politie van Rome de melding van een luid huilende vrouw in een appartementsgebouw. Toen de agenten zich op het betreffende adres aanmeldden, troffen ze een bejaard koppel aan, dat voor televisie zat. De eenzaamheid had zich vooral van de vrouw meester gemaakt en het slechte nieuws op tv -haar enige contact met de buitenwereld- had haar aan het huilen gebracht. Voor de 4 politieagenten was het duidelijk: hier was wat menselijke warmte nodig.

Een van de agenten zette het op een koken, terwijl de andere 3 beide bejaarden op hun gemak stelden. Vooral dus de 89-jarige Jole, die het even allemaal niet meer aankon toen ze al de berichten over de aanslagen en over kindermishandeling te zien kreeg. Haar 94-jarige echtgenoot Michele kreeg haar niet langer getroost.

Aan de agenten vertelde het koppel, intussen 70 jaar getrouwd, dat ze al lange tijd niemand meer over de vloer gehad hadden. Dus besloten de agenten om te wachten tot de ziekenwagen opdook, die gebeld was om de gezondheidstoestand van beiden na te gaan. Er werd intussen pasta gemaakt voor een geïmproviseerd etentje.

Uiteindelijk werd het verhaal op Facebook gepubliceerd, met foto’s, waar het snel viraal ging. Het bericht werd intussen bijna 25.000 keer gedeeld en werd tot in de VS opgepikt.

lees ook