Randstad neemt online concurrent Monster over

HR-bedrijf Randstad neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide over voor 429 miljoen dollar, omgerekend 387 miljoen euro. Dat heeft Randstad bekendgemaakt. De Nederlandse uitzendreus betaalt 3,40 dollar per aandeel. In België kennen we Monster Worldwide van de jobsite monster.be.

Terwijl het Nederlandse Randstad in eerste instantie een traditioneel uitzendbedrijf is dat actief is in 39 landen, is Monster van oorsprong een online bedrijf, dat in de jaren 1990 begon als een jobsite.

Randstad ziet vooral Monsters "technologische oplossingen voor het koppelen van werkzoekenden en werkgevers als welkome aanvulling voor de eigen organisatie". Met andere woorden: Randstad haalt de online knowhow van Monster binnen.

De deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.