Wat had pelikaan op zijn kerfstok?

Het was alleszins een opvallende arrestatie, meenden ooggetuigen toen ze een politiewagen zagen voorbijrijden met op de achterbank een vreemde slechterik. De California Highway Patrol had immers een pelikaan opgepakt. Al bleek die uiteindelijk weinig op zijn kerfstok te hebben.

Agent Troy Griesemer op lifestylewebsite Jezebel, die reageerde op de melding van een gewonde vogel: "Hij zag er vooral vermoeid uit van het vliegen. Het was dus snel duidelijk dat er geen probleem zou zijn om hem te vangen. Het was niet de eerste vogel die ik ooit gevangen heb. Ik was voorbereid, wist hoe hij ging reageren en wat hij zou doen om zich te verdedigen."

Na de vangst plaatste hij de vogel in de politiewagen, wat dan weer de opmerkelijke foto’s opleverde. Nadien werd het dier aan een dierenbeschermingsorganisatie overgeleverd.

Op sociale media volgden op het verspreiden van de foto’s reacties als "Wat heeft hij verkeerd gedaan? Vis gegeten misschien?", "Hij is duidelijk een verrader, met een grote bek", "Volgens mij ziet hij er schuldig uit", "Stoute, stoute pelikaan" en natuurlijk "Jail bird".

lees ook