Auto rijdt in op herdenkings­betoging in Ferguson

In de Amerikaanse stad Ferguson is de herdenking van de zwarte jongen die twee jaar geleden werd neergeschoten door de politie in mineur geëindigd, toen een auto inreed op betogers. Er werden ook schoten gelost.

Twee jaar geleden werd Michael Brown neergeschoten door de politie. Dat de ongewapende zwarte jongeman zomaar door de ordediensten werd gedood, leidde uiteindelijk tot zware rassenrellen in de stad en later ook in andere steden. Bij een herdenkingsbetoging gisterenavond is een auto ingereden op de betoging.

Volgens de eerste vaststellingen was het een ongeval en had de bestuurder niet de bedoeling de herdenking te verstoren. Een betoger werd opgeschept door het voertuig en raakte zwaargewond. Amper een halve minuut na het ongeval werden de betogers door onbekenden onder vuur genomen.

Iemand van de betogers filmde het hele gebeuren met haar smartphone. Volgens haar stond de politie aan de overkant van de straat, maar greep die niet in.

U kunt de beelden hieronder bekijken. Opgelet: schokkende beelden.