Decormateriaal arriveert per schip op weide Pukkelpop

Op de Pukkelpopweide in Kiewit bij Hasselt zijn achttien containers gearriveerd met decormateriaal voor de backstageruimte van onder meer Rihanna, Tom Odell en The Chemical Brothers. De containers werden via de binnenvaart tot in de haven in Genk vervoerd.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 augustus. Op woensdag, de vooravond van de eerste echte festivaldag, vindt het openingsfeest in de Boilerroom plaats. In de Castello zijn er ook al optredens van School is Cool en Admiral Freebee.

Net zoals eerdere festivals treft Pukkelpop extra veiligheidsmaatregelen. Er komen onder meer metaaldetectoren en de festivalbezoekers zullen grondiger gecontroleerd en gefouilleerd worden tijdens strikte toegangscontroles. "We hebben uiteraard ook geleerd uit de festivals, die al plaatshadden, maar op die maatregelen willen we vooraf niet te diep ingaan", zei Frederik Luyten, de communicatieverantwoordelijke van Pukkelpop. Nieuw dit jaar is dat de drukke Kempense Steenweg afgesloten wordt. Die beslissing kwam er onder meer na de aanslag in Nice.

Een van de 300 acts die de revue passeren, is Eagles of Death Metal met de omstreden frontman Jesse Hughes. Hij deed na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar, waaronder ook in zaal Le Bataclan waar de band op het podium stond, enkele compromitterende uitspraken. Twee Franse festivals schrapten daarom in mei dit jaar het optreden van Eagles of Death Metal. Pukkelpop zet hen wel op het programma.

"Het standpunt van organisator Mahassine is dat Pukkelpop een muziekfestival is. Eagles of Death Metal staat voor de muziek op Pukkelpop. Bovendien dateren die uitspraken al van enkele maanden geleden", aldus Pukkelpop.