Deens bedrijf wil werknemers in munteenheid Pokémon Go uitbetalen

Een Deens IT-bedrijf dat moeilijk sollicitanten kon aantrekken, heeft voor zijn nieuwe vacature inspiratie gevonden bij Pokémon Go. Zo is het bedrijf bereid nieuwe werknemers voor een deel uit te betalen in "PokéCoins", de munteenheid van de populaire app.
Danny Gys / Reporters

Volgens Prosys, een IT-bedrijf vlak bij Kopenhagen, volstond een traditionele jobadvertentie niet om kandidaten aan te trekken. Vandaar dat het besloot een deel van het loon, zo'n 25.000 Deense kronen per maand (oftewel 3.361,70 euro), in PokéCoins uit te betalen. Met dat laatste kunnen Pokémon-jagers middelen kopen om hen in het spel te helpen, zoals PokéBalls.

De directeur van het bedrijf, Lasse Jurek, zag dat verschillende restaurants al op de kar van Pokémon Go waren gesprongen om zo klanten te lokken. "Kinderen, jongvolwassenen en volwassen spelen Pokémon Go overal", zegt Lurek aan Computerworld. "Dus ik dacht: we proberen het gewoon". Jurek geeft toe dat hij nog nooit het spel heeft gespeeld, maar is er "behoorlijk zeker" van dat zijn kinderen het alvast leuk zouden vinden als zijn loon ook PokéCoins omvatte.

Meest gelezen