Disney boekt mooie resultaten dankzij films

Walt Disney heeft vorig kwartaal zijn winst en omzet zien groeien. Het entertainmentconcern boekte vooral betere resultaten met films dan een jaar eerder. Daarnaast liepen de inkomsten van zijn televisiezenders en pretparken licht op.

De release van de films "Captain America: Civil war" en "Finding Dory" heeft Walt Disney Company geen windeieren gelegd. Door de goede resultaten van de films zijn de omzet en de winst van entertainmentgroep Walt Disney sterk gegroeid tegenover vorig jaar in het tweede kwartaal van boekjaar 2016.

De filmafdeling Studio Entertainment van Walt Disney bracht in die periode  vijf belangrijke titels in roulatie, tegen vier in het tweede kwartaal van 2015. Daarbij deden vooral "Captain America: Civil war" en "Finding Dory" het goed. Samen met het aanhoudende succes van de nieuwste "Star wars" op de markt voor thuisgebruik is dat goed voor een omzetgroei van 40 procent. De operationele winst van de filmdivisie verbeterde met 62 procent.

Disney zag zijn omzet vorig kwartaal, het derde van zijn gebroken boekjaar, met 9 procent stijgen naar 12,8 miljard euro. De nettowinst liep met 5 procent op naar 2,3 miljard euro. Gecorrigeerd voor eenmalige posten was de winst hoger dan analisten hadden voorspeld.

Disney kondigde dinsdag ook een investering van 900 miljoen euro in videostreamingbedrijf BAMTech aan. Dat door Major League Baseball opgerichte bedrijf moet Disney helpen het streamingaanbod van sportzender ESPN te verbeteren.

Disney krijgt een belang van 33 procent in het bedrijf, met de mogelijkheid om in de komende jaren een meerderheidsbelang op te bouwen.