Lost Frequencies even straf als Freddy Breck

Lost Frequencies heeft als eerste Belgische artiest de eerste plaats in de Ultratop 50 Singles bereikt met zijn eerste drie singles. Lost Frequencies doet daarmee even goed als de Duitse schlagerzanger Freddy Breck begin de jaren 70.
© VRT - Jokko

Lost Frequencies blijft hoge ogen gooien in Vlaanderen. De eerste drie singles van producer en dj Felix De Laet hebben het geschopt tot best verkochte single in Vlaanderen.

"Dat is nog nooit gebeurd voor een Belgische artiest. Alleen de Duitse schlagerzanger Freddy Breck stond in de jaren 70 op nummer een met zijn eerste drie hits in Vlaanderen", meldt Sam Jaspers van Ultratop. Freddy Breck deed dat met nummers als "Uberall auf der Welt", "Bianca" en "Rote Rosen".

Lost Frequencies stond op de eerste plaats met de debuutsingle "Are you with me". Daarna volgden "Reality" en nu "Beautiful life" dat voorbeeld.

ABBA blijft met kop en schouders de best verkochte act in de Vlaamse Ultratop Singles. De Zweedse band stond veertien keer op de eerste plaats in de lijst met best verkochte singles. Michael Jackson stond tien keer op de eerste stek. Will Tura is voorlopig de best scorende Belgische artiest met negen nummers die het tot de eerste plaats schopten.