Mogelijke betrokkene opgepakt van aanslag op Franse priester

In de Zuid-Franse stad Toulouse is een 21-jarige man opgepakt die mogelijk iets te maken heeft met de moord op een priester in een kerk nabij Rouen. De man zou contact hebben gehad met de twee daders van de aanslag.
AFP or licensors

Bij een gijzeling in een kerk in de Franse gemeente Saint-Etienne-du-Rouvray, nabij Rouen, werd op 26 juli de priester van de kerk vermoord. Een andere gijzelaar raakte levensgevaarlijk gewond. De aanslag werd opgeëist door IS. De Franse ordediensten schoten de twee gijzelnemers dood.

Maandag is in Toulouse een 21-jarige man opgepakt die mogelijk iets met de aanslag te maken heeft. Hij zou contact gehad hebben met de twee daders. De man zit nu in voorhechtenis.

Eerder werd ook de neef van een van de twee daders opgepakt. Hij zou op de hoogte geweest zijn van de plannen van zijn neef.