NMBS zet stationsgebouw van Melle in de etalage

De NMBS verkoopt het stationsgebouw van Melle. Het station dateert uit 1837 en is daarmee een van de oudste bakstenen stationsgebouwen. Met de verkoop wil de openbaarvervoersmaatschappij het gebouw een nieuwe bestemming geven.

Het stationsgebouw van Melle werd gebouwd in de periode 1835-1837 en werd in 1870 vergroot tot het huidige gebouw. Het bestaat uit een hoofdgebouw met twee verdiepingen en een zijvleugel van anderhalve bouwlaag.

Het station is in eclectische stijl en heeft neoclassicistische accenten. Op 9 juni 2004 werd het op de lijst van beschermde monumenten geplaatst. Het gebouw heeft een oppervlakte van 397 vierkante meter en bevindt zich in het centrum van Melle.

De loketten van het station gingen in het voorjaar 2005 dicht en de gemeente Melle heeft het gebouw sinds 2013 in erfpacht.

Geïnteresseerden kunnen nog tot 31 augustus 2016 om 11 uur een bod uitbrengen.