Politie stelde al 33 overtredingen vast bij golfwagens in Knokke-Heist

Bij controles op golfwagens in Knokke-Heist zijn de voorbije twee weken al 33 overtredingen vastgesteld. Dat meldt de politie van de zone Damme/Knokke-Heist. Sommige bestuurders droegen geen veiligheidsgordel of werden betrapt op foutparkeren.
Jasper Jacobs

"Veel inwoners, tweedeverblijvers en toeristen gebruiken hun golfkar ook om boodschappen te doen en rijden dus gewoon op straat", zegt politiewoordvoerster Isolde van Eenooghe. "Maar ook met een golfkar moet je de verkeersregels volgen. In een infobrochure besteden we daar extra aandacht aan."

De afgelopen twee weken werden bij controles op 44 golfwagens al 33 overtredingen vastgesteld. Sommige bestuurders begingen meerdere overtredingen. Ze droegen bijvoorbeeld hun veiligheidsgordel niet of reden rond zonder geldige verzekering of boorddocumenten.

"Ook het parkeergedrag houden we scherp in de gaten. Enkele bestuurders kregen al een overtreding, omdat ze hun wagen op het voetpad parkeerden." Tot slot let de politie ook op de nummerplaat voor golfkarren. Die nummerplaat wordt vanaf 11 december verplicht.