The Stone Roses drie keer in Sydney Opera House

The Stone Roses geeft midden december drie concerten in het Sydney Opera House in Australië. Het worden meer intieme concerten na de grote stadionoptredens en festivals in het eerste deel van het jaar.

The Stone Roses zoekt in Australië intiemere oorden op voor enkele concerten. In juli stond de band uit Manchester nog vier keer op het podium in het Etihad Stadion van Manchester City, goed voor 240.000 bezoekers.

Daarna volgde een optreden in Madison Square Garden in New York, een concert op T In The Park in Schotland en een optreden in Marlay Park in Dublin in Ierland. De groep heeft nu drie concerten in het Sydney Opera House in Australië gepland midden december.

The Stone Roses bracht in mei voor het eerst in 22 jaar een nieuw nummer uit: "All for one". De groep uit Manchester is een van de invloedrijke bands uit de Madchester scene van rond de jaren 90. Samen met Happy Mondays en Inspiral Carpets brachten ze een nieuw geluid waarin rock met dansmuziek werd vermengd.

Het bekendste nummer van The Stone Roses is "Fools gold". De groep bracht slechts twee studioalbums uit, het titelloze debuut in 1989 en "Second coming" in 1994. Twee jaar later splitte de groep. Sinds 2011 heeft de band verschillende reünieconcerten gegeven.