Vier agenten gewond na aanval in Matongéwijk

Vier agenten zijn gisteren gewond geraakt toen ze in de Matongéwijk in Brussel aangevallen werden door meerdere personen. Een jongen van 19 lokte het incident uit en zette anderen aan tot het aanvallen van de politie. Drie agenten zullen 4 tot 22 dagen arbeidsongeschikt zijn. De jongen is aangehouden.
Nicolas Maeterlinck

Tijdens een patrouille in het kader van een preventieve actie rond drugsfeiten, werden agenten bespot door een individu, die ook naar de voeten van de inspecteurs spuugde. De 19-jarige man weigerde vervolgens zijn identiteitskaart te tonen en nam een agressieve en dreigende houding aan.

Nadat hij een agent had geduwd, schreeuwde hij om hulp van zijn vrienden. Daarop werden er schoenen, krukken en stoelen naar de agenten en hun dienstvoertuig geworpen. De verdachte maakte van de chaos gebruik om verschillende slagen en trappen uit te delen aan de agent die hem vasthield. Op dat moment begonnen ook verschillende andere onbekende individuen zich te richten op de overige agenten.

Bij de schermutselingen raakten uiteindelijk vier agenten gewond, waarvan er drie 4 tot 22 dagen arbeidsongeschikt zullen zijn. Het dienstvoertuig werd ook beschadigd door de geworpen projectielen.

De 19-jarige man werd onder bevel tot aanhouding geplaatst en ter beschikking gesteld van de gerechtelijke autoriteiten. De verdachte was al bekend voor vrijwillige slagen en verwondingen en drugsfeiten.