Vlaming verrast tot in Mexico met Snapchatkunst

Gemiddeld vier minuten duurt het voor de Vlaming Reinhard de Jonghe om een klein kunstwerk te maken op Snapchat. Nu hij rondtrekt in Mexico en met zijn kiekjes daar zijn "story" voedt, krijgt hij volgers van over heel de wereld bij.

Het was in mei dat de Jonghe met zijn "Snapchatkunst" begon. "Ik had de Snapchat-app al langer op mijn gsm, maar zag er het nut niet van in." Het was dan ook eerder uit verveling dat de Jonghe met de app begon te tekenen. "En plots vonden mensen mijn tekeningen leuk."

De straat waarin hij wandelt, de trein waar hij mee reist... werkelijk alles kan een decor zijn voor de kunstwerkjes van de Jonghe. Nu hij sinds juli rondtrekt in Mexico, zoekt hij daar inspiratie. En met succes. Zo werd hij al geïnterviewd door Buzzfeed Mexico en zijn volgersaantal groeide sinds het begin van zijn reis van 400 naar 1.500.

De rode draad in de Jonghes Snapchatstories? "Mijn kunstwerkjes zijn altijd vrolijk en speels, ik heb heel veel fantasie en voor mij is dit een goede weg om dat te kanaliseren."

De Jonghe krijgt intussen heel wat tekeningen van zijn Snapchatvolgers doorgestuurd, iets wat hij erg leuk vindt. "Iedereen op Snapchat denkt dat hij of zij niet kan tekenen, maar als ze het dan eens proberen, staan ze meestal versteld!"

Snapchat als "creatief medium" wordt dan ook onderschat, meent de Jonghe. Hij vermoedt dat er daar nog veel mee zal gebeuren. Zelf heeft hij binnenkort twee tentoonstellingen, een in Barbé Gallery in Gent en een in vormingscentrum Destelheide in Dworp. In Dworp wil hij alvast wat van zijn Snapchatkunst laten zien. "En het plan is om binnenkort eens een volledige tentoonstelling aan Snapchat te wijden."

 Reinhard volgen op Snapchat? Voeg dan 'reinhard19' toe.

Meest gelezen