"Home" van Fien Troch op Filmfestival van Toronto

De vierde film van Fien Troch is geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto (8-18 september). "Home" zal er zijn Noord-Amerikaanse première beleven. Op 3 september gaat de film in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië.

De nieuwe film van Fien Troch is geselecteerd voor de Platform competitie op het Filmfestival van Toronto in Canada. Midden mei zal "Home" er zijn Noord-Amerikaanse première beleven.

"Volgens sommigen is Toronto ondertussen het belangrijkste festival van Noord-Amerika. Mogen deel uitmaken van deze vrij nieuwe competitie, een select clubje van twaalf films, doet je toch een beetje zweven", meldt Fien Troch.

Begin september gaat "Home" in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. Een Belgische releasedatum van de film is nog iet bekend.

"Home" vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de 17-jarige Kevin.