"Malia Obama betrapt op wiet roken? Straks wordt ze nog presidente"

Opschudding in de VS nadat Malia Obama -de oudste dochter van de Amerikaanse president- betrapt zou zijn geweest op het roken van een jointje op een festival. Op sociale media wordt grotendeels wel haar kant gekozen: "Breaking, volgens mijn bronnen is Malia een tiener."

Het gaat van kwaad naar erger in puriteins Amerika: nadat er een video verspreid werd van de 18-jarige dochter van Barack en Michelle Obama terwijl ze zowaar stond te dansen op muziekfestival Lollapalooza in Chicago, gaat nu een video de ronde waarop Malia een joint lijkt te roken. Op de eerste video had de Malia volgens critici "te weinig kleren" aan en stond ze bovendien te twerken. Het festival liep tegelijkertijd met de Democratische Conventie. Onvoorstelbaar dat een 18-jarig meisje plezier maken op een festival met haar vrienden verkiest boven een politieke conventie.

Volgens een video die nu pas de ronde doet zou Malia op Lollapalooza echter meer gedaan hebben dan alleen maar gedanst. Ze is een fractie van een seconde in beeld met iets in haar mond wat op een joint lijkt. Het zou ook een zelfgerolde sigaret kunnen zijn, maar wiet verkoopt natuurlijk een pak beter als kop boven een video. Roddelsite Radar Online die zichzelf op de borst klopt omdat het beide video's als eerste kon aanbieden, noemt de video's "explosief" en "een bom".

Het enthousiasme van Radar Online wordt echter niet door iedereen gedeeld. Toegeven: op sociale media wordt hier en daar wel afkeurend gereageerd, maar de overgrote meerderheid van de reacties kiest haar kant. "Wie ligt hier eigenlijk wakker van? Laat Malia nu gewoon haar leven leiden", twittert iemand. "Breaking: volgens mijn bronnen is Malia een tiener", twittert een ander.

"Als ze niet oppast wint ze misschien nog 21 gouden medailles op de Olympische Spelen of wordt ze nog presidente van de Verenigde Staten", twittert een nog ander die daarmee verwijst naar het feit dat zowel zwemmer Michael Phelps als Malia's vader Barack in het verleden wiet gerookt hebben.

Wat die laatste van de hele hetze denkt, daar hebben we het raden naar. Het Witte Huis heeft immers nog niet gereageerd en verwacht wordt dat ze dat ook niet zullen doen.

lees ook