Brussels Airlines vliegt vanaf volgend jaar naar India

Brussels Airlines gaat vanaf maart volgend vijf keer per week vliegen tussen Brussels Airport en de Indiase stad Mumbai. De Belgische luchtvaartmaatschappij vult daarmee de leemte op die ontstaan was na de verhuis van Jet Airways van Brussel naar Amsterdam Schiphol.

België is sinds maart niet meer verbonden met India. Tot dan vloog de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways vanuit Delhi en Mumbai via Brussels Airport naar New York en Toronto.

Mumbai is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Maharashtra en telt meer dan 20 miljoen inwoners. Het is de grootste stad van India en staat in de top 10 van ’s werelds grootste megasteden. De stad is de thuishaven van alle grote financiële instellingen en bedrijven van India. Het is ook de maritieme hub van het land, het bolwerk van de Bollywood-filmindustrie en een centrum van economische sectoren zoals de diamantsector, de farmasector of de IT-sector. India is trouwens een belangrijke handelspartner van België.

Dankzij een samenwerking Air India, die net als Brussels Airlones tot de Star Alliance behoort, kunnen passagiers uit Brussel in Mumbai overstappen op binnenlandse vluchten naar andere bestemmingen in India. De vluchten uit Mumbai zullen ook aansluiten op vluchten van Brussels Airlines naar bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-Amerika.

Om de nieuwe route naar Mumbai mogelijk te maken breidt Brussels Airlines haar vloot uit met een tiende Airbus A330. "De opening van de Mumbai-route zal tot meer dan 200 extra jobs leiden bij Brussels Airlines en een positief effect hebben bij de toeleveranciers", zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.