Canadese politie doodt terreurverdachte na tip uit VS

In Canada heeft de politie een terreurverdachte doodgeschoten tijdens een politieraid in Strathroy, een dorp in de provincie Ontario. Volgens lokale media had hij een springtuig tot ontploffing gebracht in zijn huis en was hij van plan hetzelfde te doen op de achterbank van een taxi. Er is ook een video teruggevonden waarin hij trouw zweert aan terreurgroep IS.

De verdachte man zou Aaron Driver heten en was vorig jaar al eens opgepakt nadat hij openlijk zijn steun aan IS had betuigd. Hij was toen onder zeer strikte voorwaarden weer vrijgelaten. Zo mocht hij geen computers gebruiken en moest hij wegblijven van sociale media.

De Canadese autoriteiten waren vanmorgen gewaarschuwd door de Amerikaanse inlichtingendienst FBI dat de man terreurdaden aan het voorbereiden was. Dat meldt het persagentschap Reuters.

Bij de politieactie van vandaag is ook een taxichauffeur gewond geraakt. Hij was de verdachte net ervoor bij hem thuis gaan oppikken.

Hoe en waarom de verdachte plannen voor een terreurdaad is beginnen maken, is nog onduidelijk. Evenmin duidelijk is wat hij van plan was.