Deneuve en Depardieu treffen elkaar opnieuw op het witte doek

Voor de negende keer in hun carrière gaan de Franse acteurs Catherine Deneuve en Gérard Depardieu samen in een film spelen. Dat meldt AFP. Deze keer treffen ze elkaar voor de komedie "Bonne pomme" van Florence Quentin.

Het is een mythisch filmduo bij onze zuiderburen: Deneuve en Depardieu. De voorbije veertig jaar hebben ze liefst acht keer samen in een film gespeeld. Dat was onder meer het geval in "Le dernier métro" (François Truffaut, 1980), "Fort Saganne (Alain Corneau, 1984), "Drôle d'endroite pour une rencontre" (François Dupeyron, 1998) en "Potiche" (François Ozon, 2010).

Binnenkort slaan ze een negende keer de handen ineen op het witte doek, zo vertelt de agent van Depardieu aan AFP. Concreet spelen ze mee in "Bonne pomme", een film van Florence Quentin.

Het wordt een zogenoemde "poëtische komedie" waarin Deneuve een eigenares van een taverne speelt en Depardieu een garagist. De opnames starten later deze maand in de buurt van Parijs. De film komt volgend jaar in de zalen.