Jennifer Lopez maakt film over drugsbarones

De Amerikaanse zangeres en actrice Jennifer Lopez speelt de hoofdrol in een televisiefilm over het leven van de Colombiaanse Griselda Blanco. Lopez gaat de film voor HBO ook produceren.

Jennifer Lopez (47) heeft haar zinnen gezet op een film over het leven van Griselda Blanco. Blanco maakte furore als The Cocaine Godmother. "ik ben al jaren gefascineerd door het leven van corrupte en complexe vrouwen", aldus Lopez.

Lopeze gaat de film over het leven van Blanco samen met de Amerikaanse betaalzender HBO produceren. De releasedatum is nog niet bekend.

De Colombiaanse drugssmokkelaar Griselda Blanco (1943-2012) was een van de spilfiguren van het Medellin Cartel in de jaren 70 en begin de jaren 80. Blanco coördineerde vanuit Miami de smokkel van tonnen cocaïne naar de Verenigde Staten.

De flamboyante crimineel zou volgens onderzoekers verantwoordelijk zijn voor de dood van tweehonderd mensen in de marge van drugstransport van Colombia naar de VS. Ze werd in 2012 doodgeschoten op straat in Medellin in Colombia.