MTV lanceert trash-tv "Ex on the beach" met Vlamingen

Wie houdt van feestende, flirtende en beschonken jongelui op een tropische bestemming kan beginnen te likkebaarden. Eind augustus lanceert MTV immers een Vlaams-Nederlandse versie van "Ex on the beach", volgens waarnemers hét schoolvoorbeeld van trash-tv.

De eerste Vlaams-Nederlandse versie van het realityprogramma zal vanaf 28 augustus iedere zondag om 22 uur te zien zijn op MTV. Het format leunt wat aan bij "Temptation island": "Acht hete, sexy singles vertrekken naar een paradijs voor een zomer vol liefde. Althans, dat denken ze. Ze feesten, daten en flirten er lustig op los onder broeierige temperaturen en in een tropische setting. Net als de vonken er vanaf vliegen, komt er onverwacht bezoek van hun exen. Sommigen willen wraak, anderen hopen hun ex terug winnen".

Internationaal draait het format al enkele jaren mee, ondanks verschillende negatieve commentaren. "Na een aantal jaren waarin ik het uithield met het slechtste dat de televisiewereld op mij kon afvuren, dacht ik immuun geworden te zijn aan zelfs de meest extreme rotzooi. Gelukwensen aan "Ex on the beach" om mijn ongelijk te bewijzen", schreef een commentator van de Mirror. "Naar "Ex on the beach" kijken doet zelfs bij de sterksten de maag keren (..) Gericht op 18- tot 24-jarigen, stelt het verschrikkelijk relationeel gedrag als normaal voor", verwoordde The Huffington Post het.

Voor de Nederlandstalige versie draven vijf Nederlandse en drie Vlaamse vrijgezellen op. Uit onze contreien komen Gaga (22), Nick (26) en Monja (21). Gaga, eigenlijk Gaethane, valt volgens het persbericht van MTV op donkere types die een beetje gespierd zijn. "Geen bulldozer, want daar kan ze niet mee rijden". Nick zet zijn leven in het teken van feesten. En Monja is een schoonheidsspecialiste die "zeker geen domme jongen zoekt". Ze kan naar verluidt arrogant uit de hoek komen. Nederland stuurt onder meer de 24-jarige Shady, bekend van -jawel- "Temptation island". Hij viel in dat programma op met zijn rijke woordenschat: hij introduceerde de term "buslul".

Meest gelezen