Slapen in een 0 sterrenhotel: geen dak, geen muren, geen badkamer

Wie graag eens onder de blote hemel wil slapen, maar dat het liefst doet in een comfortabel bed met een prachtig uitzicht, moet naar de Zwitserse Alpen. De kunstenaarstweeling Frank en Patrik Riklin heeft er samen met hotelier Daniel Charbonnier een opmerkelijk 0 sterrenhotel geopend onder het motto: de enige ster, dat ben jij.
Supplied by WENN.com

Het 0 sterrenhotel -Null Stern Hotel- is een concept van de tweeling uit 2008. In eerste instantie was het een kunstconcept waarbij een hotelkamer werd gebouwd in een nucleaire bunker. Enkele concepten en vele jaren later hebben Frank en Patrik de hotelier Daniel Charbonnier onder de arm genomen en samen het 0 sterrenhotel herwerkt tot dit: een openluchthotel in Safiental in Zwitserland dat bestaat uit één tweepersoonsbed in het midden van de natuur.

En dat in het midden van de natuur kunt u vrij letterlijk nemen. "De kamer heeft geen plafond en geen muren. De prachtige Zwitserse Alpen maken feitelijk deel uit van de kamer", klinkt het bij het duo. "Zo wordt Zwitserland in feite één groot hotel." Er is trouwens geen badkamer bij de kamer, het dichtste openbare toilet bevindt zich op 16 kilometer van het bed.

Supplied by WENN.com

De kamer heeft overigens wel elektriciteit en functionerende nachtlampjes. Er is ook roomservice voorzien door een persoonlijke butler die in een hokje in de buurt huist. In die kleine schuur maakt hij ook de maaltijden klaar. Wie graag een nachtje wil doorbrengen in de kamer, moeten we teleurstellen. Het 0 sterrenhotel is enkel in de lente en de zomer open en is voor dit jaar alvast volzet. Geïnteresseerden kunnen zich wel op de wachtlijst voor volgend jaar zetten. Een nacht in het hotel kost zo'n 230 euro.

Supplied by WENN.com

lees ook