Twee bommen in Thaise badplaats Hua Hin eisen zeker één leven

In de badplaats Hua Hin, in het centrum van Thailand, zijn twee bommen tot ontploffing gebracht. Minstens één vrouw kwam om het leven, zeker 19 personen raakten gewond, onder wie ook buitenlandse toeristen.

Volgens de Thaise politie ontploften de twee bommen vrijwel gelijktijdig aan een hotel, in een drukke straat waar ook veel bars met een terras zijn.  Het dodelijke slachtoffer is en Thaise straatverkoopster. Over de nationaliteit van de gewonden is nog geen duidelijkheid, maar er zouden ook buitenlandse toeristen bij zijn.

Wie er achter de aanslag zit, is nog onduidelijk.

Navraag leert ons dat de touroperators Jetair en Thomas Cook in totaal 21 Belgische toeristen in Hua Hin hebben gelogeerd. Jetair zegt met zowat de helft van hen al contact te hebben gehad. Thomas Cook heeft er alle vertrouwen in dat hun zes klanten in Hua Hin ongedeerd zijn omdat ze in een ander hotel gelogeerd zitten. Buitenlandse Zaken heeft geen enkele aanwijzing dat er Belgen gewond zouden zijn geraakt.

In de drie zuidelijke provincies van Thailand, waar twaalf jaar geleden een gewapende opstand begon, komen dergelijke bomaanslagen wel vaker voor, maar in toeristische gebieden is dit vrij zeldzaam. Hua Hin ligt een 200-tal kilometer ten zuidwesten van de Thaise hoofdstad Bangkok.

 

Meest gelezen