Vrouw krijgt de hoofdrol in nieuwe "Star trek"-serie

In de nieuwe "Star trek"-serie zal een vrouw de hoofdrol spelen. Dat bevestigt scenarist Bryan Fuller aan Deadline. Opmerkelijk: die hoofdrol wordt niet die van kapitein, maar wel van luitenant-commandant.

Fans van "Star trek" kunnen zich in de handen wrijven: niet alleen werkt Paramount Pictures aan een nieuwe film, de Amerikaanse zender CBS bereidt daarnaast een nieuwe serie voor. Die zal "Star trek: Discovery" heten en komt in januari 2017 uit, eerst via CBS All Access en later via Netflix.

Aan Deadline bevestigt scenarist Fuller de geruchten dat de hoofdrol in deze serie opnieuw naar een vrouw gaat. Dat was al een keer eerder het geval in de serie "Star trek: Voyager". Kate Mulgrew vertolkte toen zeven seizoenen lang de rol van kapitein Kathryn Janeway.

Wie de hoofdrol deze keer krijgt, staat nog niet vast. Mogelijk wordt het een gekleurde vrouw. Zeker is wel dat ze niet in de huid van kapitein kruipt, maar wel in die van luitenant-commandant. In de vorige series werd het verhaal veelal vanuit het standpunt van de kapitein verteld. Door nu voor een ander soort personage te kiezen, hopen de makers nieuwe klemtonen te kunnen leggen.

Nog volgens Deadline zal een van de personages in de serie openlijk homoseksueel zijn. Het verhaal zou zich afspelen in het tijdsvenster tussen de serie "Star trek: enterprise" en de allereerste serie.