Wat een week: eerst overleef je vliegtuigcrash dan win je de lotto

Mohammed Basheer (62) heeft er net dé week van zijn leven op zitten. Zo was hij vorige week aan boord van het vliegtuig van Emirates dat bij een buiklanding in Dubai in brand vloog en won hij amper 6 dagen later de lotto.

Soms heb je van die dagen waarop het geluk niet op kan. Mohammed Basheer heeft net enkele dergelijke dagen achter de rug. Op 3 augustus was hij met het vliegtuig op terugweg van India naar Dubai toen zijn toestel bij een buiklanding op de luchthaven van Dubai in brand vloog. Net als alle andere inzittenden kon hij op het nippertje en ongeschonden het vliegtuig van Emirates verlaten vooraleer de volledige Boeing werd verteerd door de vlammen.

De geluksweek van Mohammed zat er toen echter nog niet op. Zes dagen later kreeg hij telefoon van de loterij dat hij de lotto gewonnen had. Hij was in een slag miljonair. "Ik kon het niet geloven. Ik heb wel 16, 17 keer gezegd: hou me niet voor de gek", zegt de man aan persagentschap AP. Leuk detail: hij kocht het lottobiljetje op de luchthaven bij zijn vertrek van Dubai naar India.

Het geld gaat hij gebruiken om zijn familie in India te ondersteunen. Hij is voorlopig niet van plan om zijn job als autohandelaar in Dubai op te geven. "Ik werk hier al 37 jaar, ik woon hier en ik ben al mijn hele leven arm. Het is niet zo dat ik nu ik een miljoen heb ineens de Taj Mahal ga bezoeken."

lees ook