"Belgische toeristen in Thailand ongedeerd"

De Belgische toeristen in Thailand zijn ongedeerd gebleven bij de verschillende bomaanslagen in toeristische badplaatsen in het land. "We staan via lokale reisagenten in contact met onze klanten in Thailand. Die zijn allemaal ongedeerd en kunnen gewoon hun reis voortzetten." Dat zegt Florence Bruyère, woordvoerster van touroperator Jetairfly.

Jetairfly heeft momenteel 5 Belgische toeristen die in de regio van Hua Hin verblijven en 37 personen in het gebied rond Phuket, twee toeristische plaatsen die getroffen zijn door verschillende explosies in de voorbije uren. "Al onze klanten zijn ongedeerd", zegt Florence Bruyère, "maar we volgen de situatie natuurlijk nauwgezet op. Op dit ogenblik is er geen aanleiding om de mensen vroeger te laten terugkomen dan voorzien."

Thomas Cook heeft momenteel 111 Belgische klanten in Thailand. "Zij worden momenteel door onze agenten ter plaatse gecontacteerd. Op dit ogenblik hebben wij nog geen weet van problemen, behalve dat in Hua Hin als voorzorgsmaatregel door de lokale autoriteiten gevraagd wordt om voorlopig in het hotel te blijven", zegt Luc Van Erps van de touroperator.

De voorbije 24 uur zijn op zeker vijf verschillende locaties in Thailand bomaanslagen gepleegd. Daarbij zijn zeker vier doden en 35 gewonden gevallen. Bij de gewonden zijn drie Nederlanders en drie Duitsers. Er zijn geen indicaties van Belgische slachtoffers.