"Blij dat er zoveel liefhebbers zijn van grote poezen"

In de zoo van Londen zijn gisteren zo'n 200 mensen uit de kleren gegaan om -al dan niet beschilderd als tijger- geld in te zamelen voor de bescherming van de grote katachtigen. "We zijn blij dat er zoveel liefhebbers zijn van grote poezen", meldt de organisator.
© SWNS.com

De "Streak for tigers" wordt al een paar jaar op rij gehouden en heeft dit jaar zo'n 30.000 euro in het laatje gebracht voor de bescherming van tijgers. Niet slecht voor een evenement dat zo weinig om het lijf heeft. Alle voorgaande edities samen heeft naakt en veelal beschilderd als tijger rondlopen in de Londense Zoo al bijna 200.000 euro bijeengebracht.

Dat geld is meer dan welkom, want de dieren zijn ernstig bedreigd. De ingezamelde centen zijn in het verleden al gebruikt om de grote katten beter te beschermen, stropers aan te pakken en hun leefgebied te herstellen. "We zijn heel blij dat ook dit jaar weer veel mensen zijn komen opdagen", klinkt het bij de organisatie. "We zijn tevreden dat er zoveel liefhebbers zijn van grote poezen die er bovendien geen graten in zien om naakt te gaan om de dieren te helpen beschermen."

© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com
© SWNS.com

lees ook