Barbara Sarafian krijgt filmprijs in Locarno

Barbara Sarafian heeft op het Internationaal Filmfestival van Locarno de Boccalino d'Oro Prijs voor beste actrice gekregen. De actrice krijgt de onderscheiding voor haar vertolking in de film "Vincent" van Christophe Van Rompaey die vanavond in Zwitserland in première gaat.
Foto Kurt bvba
Barbara Sarafian (archieffoto).

Sarafian speelt in "Vincent" Marianne, de moeder van de 17-jarige Vincent. De jongen is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt en zijn familie de gordijnen injaagt met zijn houding. Wanneer hij zijn impulsieve tante Nikki kan overtuigen hem mee te nemen naar Parijs waar hij een drastische protestactie plant, neemt een overbezorgde Marianne de rest van het gezin mee op sleeptouw doorheen Frankrijk om haar tienerzoon te stoppen.

De jury kende Sarafian de prijs toe voor "de manier waarop zij in een film over de lotgevallen van een zoon op overtuigende wijze diepgang geeft aan de moederfiguur en de zorgende aard van de vrouw toont". De actrice nam de award persoonlijk in ontvangst tijdens de uitreiking in de Il Rivellino Art Gallery in de stad, luidt het in een mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

"Vincent" krijgt vanavond zijn wereldpremière in openlucht op de Piazza Grande in hartje Locarno. Naast Sarafian zijn ook hoofdrolspeler Spencer Bogaert en producent Dries Phlypo aanwezig om de film in te leiden voor een publiek van ruim 8.000 mensen.