De A, de O en de B verdwijnen: wat is er aan de hand?

Is er een overeenkomst tussen Open VLD, de N-VA, het Rode Kruis, Brussels Airport, de MIVB of de KBC? "Geen", luidt wellicht het antwoord dat eerst in u opkomt. En toch is er enige gelijkenis, al blijft het voorlopig een raadsel waarover het eigenlijk gaat. Wij zochten naar antwoorden, maar bleven enigszins op onze honger.

Hebt u het ook al gezien? Het logo van Brussels Airport aan de Brusselse Ring is de "B", de "A" en de "O" kwijtgespeeld. de letters lijken zo netjes verwijderd dat een daad van vandalisme uitgesloten lijkt.

Facebook dan. Hier is de "A" in het partijlogo van de N-VA vakkundig zwart gemaakt op de pagina van de partij. Een nieuwe uiting van de kracht van verandering? Ook op de pagina van Open VLD is een en ander veranderd: daar lijkt de partij "pen VLD" te heten, en ze wensen u met volle goesting "prettige v-k-ntie". Op de pagina van KBC zal je dan weer vergeefs zoeken naar de "B" in het logo van de bekende bank.

De MIVB heeft de naam van enkele metrostations dan weer aangepast.

Op de Belgische website van Coca-Cola is het logo van de bekende frisdrank ook al van zijn klinkers ontdaan. Op de website van Rode Kruis Vlaanderen zinken de "o" van "Rode" en de "aa" van "Vlaanderen" weg in het niets.

"Heel veel kan ik hier niets over zeggen", zegt Ine Tasignon van Rode Kruis Vlaanderen tegen onze redactie. "Het gaat om een campagne gesteund door Rode Kruis Vlaanderen", geeft ze toe. Voor meer informatie moet u nog wat geduld oefenen: "Pas dinsdagmorgen om 6 uur claimen we de campagne." Nog vier keer slapen, dus.