De Schorre in Boom tijd lang afgesloten door brand

In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom heeft vanochtend een uitslaande brand gewoed in een oud conciërgegebouw. Het domein is een tijd lang afgesloten geweest.

De brand is ontstaan in de avonturentoren op het domein, dat bekend is van Tomorrowland en Music For Life.  Het vuur sloeg vervolgens over naar een loods, waar momenteel kantoren geïnstalleerd worden en het bedreigde ook even de aanpalende klimtoren. Mogelijk is er wel waterschade door het blussen.

Bij aankomst van de brandweer was het een uitslaande brand. Die pompte bluswater uit de vijvers van het provinciaal domein om het vuur te bestrijden. De brandweer kreeg de brand in de loop van de ochtend onder controle.

Tijdens de bluswerkzaamheden werd het domein gedeeltelijk afgesloten voor het publiek, maar voor de woonwijken in de omgeving vormde de rook volgens de politie geen gevaar. Er vielen ook geen gewonden. De oorzaak van de brand is onbekend.