Drie arrestaties bij reeks huiszoekingen in terrorismedossier

Bij acht huiszoekingen in een terrorismedossier zijn afgelopen nacht drie mensen opgepakt: twee vrouwen en een man. De huiszoekingen vonden plaats in Brussel. Er werden geen directe aanwijzingen gevonden dat de betrokkenen plannen hadden om een aanslag te plegen.

De federale politie viel afgelopen nacht binnen op acht adressen in het Brusselse: zes in Laken, één in Evere en één in Anderlecht. Bij de huiszoekingen die midden in de nacht werden uitgevoerd, werden dus drie mensen meegenomen voor verhoor.

Er zouden geen concrete aanwijzingen zijn dat  ze plannen hadden om een aanslag te plegen. Maar er zou wel reden geweest zijn tot bezorgdheid. Daarom liet de onderzoeksrechter de huiszoekingen uitvoeren.  Bij de huiszoekingen werden ook geen explosieven of wapens gevonden. 

De twee vrouwen en de man die werden meegenomen, worden vandaag verhoord. De onderzoeksrechter zal in de loop van de dag beslissen of ze verder aangehouden blijven. Verdere details over het dossier werden nog niet vrijgegeven. Eén van de drie zou volgens sommige geruchten een teruggekeerde Syriëstrijder geweest zijn, maar dat is nog niet bevestigd.