Drietal dat opgepakt werd bij huiszoekingen weer vrijgelaten

De twee vrouwen en de man die afgelopen nacht in Brussel werden opgepakt in het kader van een terrorismedossier, zijn weer vrijgelaten. Het drietal werd opgepakt bij een reeks van acht huiszoekingen in Brussel.

In het kader van een terrorismedossier was de federale politie in het holst van de nacht binnengevallen in acht woningen in het Brusselse: zes in Laken, één in Evere en één in Anderlecht. 

Bij de huiszoekingen werden dus twee vrouwen en een man opgepakt. Er werden geen concrete aanwijzingen gevonden dat ze plannen hadden om een aanslag te plegen. Zo werden er geen wapens of explosieven gevonden, maar er zou wel reden geweest zijn tot bezorgdheid.

De aanwijzingen om ongerust te worden, waren kennelijk weinig concreet, want na verhoor werden de drie vanmiddag weer vrijgelaten.