Ondanks terreurperikelen meer bezoekers voor Sportpaleis Group

De zeven zalen van Sportpaleis Group hebben het afgelopen seizoen 2,2 miljoen bezoekers over de vloer gehad, 15 procent meer dan in het vorige seizoen. Ook het aantal activiteiten steeg tot 641, 18 procent meer. Kleinere concerten compenseerden een terugval aan activiteiten in het Sportpaleis.

In het tweede uitbatingsseizoen van de groep - van 1 juli 2015 tot 30 juni 2016 - werden exact 2.199.143 bezoekers geteld in de vier arena's en drie theaterzalen. De arena's trokken zo'n 82 procent van alle bezoekers, terwijl ze ongeveer de helft van de activiteiten organiseren.

Het Sportpaleis, dat 40 procent van de arenabezoekers ontvangt, kreeg evenwel 2,51 procent minder bezoekers over de vloer tegenover vorig seizoen. Ook Vorst Nationaal (-1,92 procent) en Stadsschouwburg Antwerpen (-1,25 procent) scoorden iets slechter. Betere cijfers waren er voor de theaters Capitole Gent (+11,62 procent) en Ethias Theater Hasselt (+ 22,29 procent). Een absolute topper was de Lotto Arena, met 40,81 procent meer muziekliefhebbers. De Ethias Arena zag het aantal bezoekers met bijna de helft stijgen (+47,6 procent).

De arena's telden een kwart meer activiteiten. Het Sportpaleis kende echter vijftien activiteitsdagen minder, mede door het geringere aanbod van grote concerten, alsook het wegvallen van het tennis. De Lotto Arena mocht dan weer 60 procent meer activiteiten huisvesten, mede door een groot aantal K3-concerten.

De Stadsschouwburg van Antwerpen is de drukst bezette zaal van de zeven, met zo goed als de helft van alle theateractiviteiten, tegenover een derde in Capitole Gent en zowat een achtste voor Ethias Theater Hasselt, een zaal die het aantal activiteiten wel met meer dan de helft zag toenemen.

Internationaal blijven de zalen goed scoren. "In Pollstars halfjaarrapport van 100 best verkopende concertzalen ter wereld prijken dit jaar zowel de vier arena's als de drie theaters van de Sportpaleis Group", stelt de organisatie, al vergelijkt de poll enkel muziekactiviteiten.