Taxichauffeur zwaar toegetakeld aan Brussel-Centraal

Een taxichauffeur van het Hasseltse bedrijf AxiTaxi is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar toegetakeld aan het station Brussel-Centraal. Hij werd geslagen en beroofd door een klant en twee andere mannen. De chauffeur ligt in het Sint-Jansziekenhuis in Brussel en wordt geopereerd aan het gezicht.
James Arthur Photography

De taxichauffeur had in Bilzen een klant opgehaald en was met die klant naar het station Brussel-Centraal gereden. Daar aangekomen, rond middernacht, stonden twee mannen de passagier op te wachten. Het drietal keerde zich tegen de chauffeur en deelde enkele rake klappen uit, vooral in het gezicht. Een voorbijganger heeft de hulpdiensten verwittigd. Het slachtoffer is dezelfde nacht overgebracht naar het Brusselse Sint-Janziekenhuis.

"Onze collega wordt nog vandaag geopereerd. Elk botje in zijn gezicht, van zijn kaak tot zijn oogkas, is gebroken", zegt de werkgever van de chauffeur, het bedrijf AxiTaxi. De daders namen ook een gps mee uit de taxi. Het is niet duidelijk wat hun motief is. De Brusselse politie tracht de daders op te sporen aan de hand van de getuige en van de camerabeelden.

Eigen oproep

AxiTaxi lanceerde op zijn Facebookpagina zelf een oproep voor getuigenissen en zal ook een klacht indienen bij de politiezone Limburg Regio Hoofdstad. "Bij de Brusselse politie werd het een beetje weggelachen, in de trant van 'dit gebeurt dagelijks'. Daarom is ons aangeraden om ook in Hasselt klacht in te dienen", klinkt het bij AxiTaxi.

De communicatiedienst van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene laat een ander verhaal horen. "We hebben geen contact gehad met dat bedrijf. De getuige heeft ons verwittigd. En rond 2.00 uur 's nachts zijn twee inspecteurs naar het ziekenhuis gegaan om een klacht op te nemen voor diefstal met geweld."