Verjaardagseditie Jazz Middelheim afgetrapt

De 35e editie van Jazz Middelheim is vanmiddag van start gegaan in Park Den Brandt in Antwerpen met een optreden van de Belgische vibrafonist Pascal Schumachter. Vandaag zijn Marcin Wasilewski Trio, artist in residence trompettist Avishai Cohen en Ludovico Einaudi de blikvangers.

Morgen wordt een avontuurlijke dag met een tribute aan de vorig jaar overleden jazzsaxofonist en pionier van de freejazz Ornette Coleman en een akoestische set van rockzangeres Patti Smith waarbij ze muziek zal vermengen met poëzie.

Zondag zakken jazzpianist Jef Neve, STUFF en zangeres Melanie De Biasio af naar Park Den Brandt. Jef Neve zal samen optreden met de Nederlandse rapper Typhoon. Maandag sluit de verjaardagseditie van het festival af met concerten van Craig Taborn, Dré Pallemaerts, Power Trio en Pharoah Sanders, die samen zal spelen met pianist Joachim Kühn en tabla speler Zakir Hussain.

Wie alles live wil volgen kan terecht op Klara.be. Tussen de concerten door serveren Bart Vanhoudt, Lies Steppe en Karel Van Keymeulen gesprekken met de muzikanten en zijn er reportages van achter de schermen en vanop de festivalweide.