Werken op E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde zijn voorbij

Ze veroorzaakten lange files in volle vakantieperiode, maar de werken op de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde zijn (zo goed als) voorbij. Morgenmiddag zijn alle rijstroken weer in gebruik, en wordt enkel nog 's nachts gewerkt.

Morgenmiddag moet alle signalisatie op het stuk E40 weg zijn, een werkje dat donderdagavond gestart werd. Nu wordt er enkel nog tussen negen uur 's avonds en zes uur 's ochtends gewerkt, 12 nachten aan een stuk vanaf maandag. 

Tussen Vlekkem (Erpe-MEre) en Zwijnaarde krijgt de linkerrijstrook een nieuwe toplaag, wat betekent dat het verkeer richting kust over één rijstrook moet. Maar overdag zal er geen hinder meer zijn.

Ook beterschap op de E19

Ondertussen is ook het einde van de werken op de E19 tussen Rumst en Kontich in zicht. Vanaf vanavond zou er geen hinder meer moeten zijn, en vanaf morgen ook niet meer in de richting van Brussel.

Daar staat tegenover dat er nog tot 1 september gewerkt wordt tussen Brecht en Sint-Job. Ook vannacht kan het verkeer er slechts over één rijstrook, maar overdag blijven er twee open. Vanaf vandaag gaan ook de afrit 3 naar Brecht en oprit 4 in Sint-Job dicht.