6.000 bezoekers voor eerste editie Marktrock Vilvoorde

Net als vrijdag heeft zaterdag ook de tweede dag van het Marktrockfestival in het centrum van Vilvoorde zo'n 3.000 bezoekers gelokt. Vrijdagavond speelden o.a. Clouseau, Stan Van Samang en Regi, zaterdagmorgen was het Marktrock for Kids met K3, Samson & Gert, Prinsessia en Piet Piraat. Het was de eerste keer dat organisator Live Entertainment een Marktrockfestival op touw zette in Vilvoorde.

"Deze eerste editie in Vilvoorde is met 6.000 bezoekers meer dan geslaagd. Er waren vele positieve reacties van mensen die via de sociale media of ons persoonlijk vertelden dat het een gezellige boel was en goed georganiseerd. Voor een aantal gezinnen was het de eerste keer dat ze samen naar een festival trokken. Dit is duidelijk het begin van een mooie jaarlijkse traditie in Vilvoorde. Door de mond-aan-mondreclame zullen we de komende jaren zeker verder groeien", aldus Henk Vermeulen van Live Entertainment.

Live Entertainment organiseert dit weekend ook in Bilzen en in Aalst een Marktrockfestival. Net zoals in Vilvoorde is het in Aalst de eerste editie. De beide festivals zijn betalend in tegenstelling tot in Bilzen waar het al voor de vierde keer gratis wordt georganiseerd (met uitzondering van VIP-arrangementen).

Marktrock heeft zijn roots in Leuven waar het in begin van de jaren 80 voor het eerst plaatsvond. Live Entertainment nam het festival in 2008 over, maar was er dit jaar niet meer welkom. Leuven organiseert in de plaats van Marktrock dit weekend het dansfestival Half Oogst.