Al ruim 1.000 mensen gered van "historische" overstromingen in Louisiana

In de Amerikaanse staat Louisiana, die geteisterd wordt door felle regenval en overstromingen, zijn hulpdiensten en militairen volop in de weer om inwoners te helpen die bedreigd worden door het hoge water. Al ruim 1.000 mensen moesten gered worden. Er zijn ook al zeker 2 doden gevallen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Verschillende inwoners moesten met boten of helikopters gered worden omdat ze gestrand waren in hun huis of wagen. De reddingsacties zijn nog volop aan de gang. De situatie zal wellicht niet meteen verbeteren, want ook de komende dagen wordt nog hevige regenval verwacht.

Wie geëvacueerd is, kan terecht in opvangkampen, waar het Rode Kruis water en voedsel uitdeelt. De National Guard heeft een 1.000-tal militairen ingezet voor de reddingsacties. Op korte termijn komen daar nog zo'n 250 mensen bij.

Het zwaarst getroffen is de regio rond Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana. Gouverneur John Bell Edwards heeft de noodtoestand uitgeroepen. Hij spreekt van een "ramp" en een "historische gebeurtenis".

Scholen en overheidsgebouwen in Louisiana blijven noodgedwongen dicht. Heel wat wegen zijn afgesloten. Aan inwoners van het getroffen gebied wordt gevraagd om niet onnodig de weg op te gaan.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu