Kenny Baker - R2-D2 uit "Star wars" - is overleden

De Britse acteur Kenny Baker is op 81-jarige leeftijd overleden. De acteur met de kleine gestalte werd bekend als R2-D2, een van de robots uit de "Star wars"-films. Hij speelde ook in "The Goonies", "Time bandits" en "Flash Gordon".
Invision

Kenny Baker dook voor het eerst op in de originele "Star wars"-film uit 1977 als het piepende robotje R2-D2. Hij speelde ook mee in de vervolgfilms "Empire strikes back" en "Return of the Jedi" en in de drie prequels. In de laatste "Star wars"-film, en ook in degene die volgend jaar uitkomt, doet hij niet mee.

Kenny Baker was 1,12 meter groot en begon als 16-jarige op te treden in circusnummers. Met de "Star wars"-films kreeg hij een veel groter publiek, maar zijn favoriete rol was niet die van de robot R2-D2. Het liefst speelde hij Fidgit in "Time bandits" van Terry Gilliam. "Dat is zo'n enthousiaste gek, je moét er wel van genieten om met hem te werken", vond hij. Baker speelde ook in "The Goonies" en "Flash Gordon".

Meest gelezen