Lottowinnaar van 6 miljoen euro blijft spoorloos

De man of vrouw die op 26 maart ruim 6 miljoen euro heeft gewonnen met de lotto, heeft zich nog steeds niet gemeld bij de Nationale Loterij. Vandaag is de laatste dag dat dat kan. De kans dat de winnaar zich nog meldt, is nu dan ook wel heel klein geworden.

Intussen is bekend dat het formulier waarop de zes juiste nummers werden aangekruist, werd binnengebracht in een verkooppunt van de Nationale Loterij in de regio Brussel. De Loterij had de voorbije weken bewust niet bekendgemaakt waar het winnende biljet was gekocht, omdat die vraag voor de Loterij een eerste check was om mensen die belden, te filteren.

"Gelukszoekers die zich als winnaars voordeden, vielen vaak aan de telefoon meteen door de mand bij de vraag waar ze precies gespeeld hadden", zegt Kiki Vervloessem, woordvoerster van de Nationale Loterij.

De Nationale Loterij voerde de voorbije weken actief campagne om de mysterieuze winnaar te vinden, maar dat heeft dus niet mogen baten. Al is er in principe nog tijd tot middernacht. In veertien dagen tijd kreeg de Loterij meer dan duizend telefoontjes en een honderdtal mails.

Het is nog maar de tweede keer in de lottogeschiedenis dat een winnaar van rang 1 zich niet meldt. Bij de eindejaarstrekking van 31 december 2008 deed het zich nog eens voor. De winnaar was toen goed voor 1 miljoen euro, maar hij of zijn daagde ook nooit op. De winnaar van 6 miljoen euro had 20 weken de tijd om zich te melden. Wat gebeurt nu met dat pak geld? "De winst zal terugvloeien naar de spelers, dat is altijd onze intentie geweest", aldus Vervloessem. Hoe dat precies zal gebeuren, moet nog worden uitgemaakt.