Park Den Brandt loopt vol voor Patti Smith

Op Jazz Middelheim is Patti Smith vanavond de headliner. "De prinses van de punkbeweging" zal o.a. een hommage brengen aan jazzlegende Ornette Coleman, die vorig jaar overleed. De hele festivaldag is aan hem gewijd.

Het sfeervolle Park Den Brandt in Wilrijk is vanavond volgestroomd voor Patti Smith, die traditiegetrouw een trouwe schare fans aantrekt. "De prinses van de punkbeweging", noemt Klara-presentator Claude Blondeel haar, hoewel hij toegeeft dat zijn liefde voor haar is bekoeld "sinds ze een beetje te veel de oude indiaan begint uit te hangen".

De set zal o.a. een hommage aan Ornette Coleman bevatten, net als de hele festivaldag. Smith had een grote bewondering voor de invloedrijke multi-instrumentalist en liet zich voor enkele van haar gedichten door hem inspireren.

Eerder vanmiddag stond ook Colemans zoon Denardo op het podium met een hommage aan zijn vader. Hij kreeg een minutenlange staande ovatie.

Wie alles live wil volgen kan terecht op Klara.be. Tussen de concerten door serveren Bart Vanhoudt, Lies Steppe en Karel Van Keymeulen gesprekken met de muzikanten en zijn er reportages van achter de schermen en vanop de festivalweide.

Morgenochtend kunt u hier op deredactie.be ook een verslag lezen van de tweede festivaldag.