"Nauwelijks te geloven dat ze al zo oud is"

Schitteren op de rode loper. Het is een vak als een ander. Maar sommigen blijken er meer flair voor te hebben dan anderen. Halle Berry is zo iemand. Waar ze ook verschijnt, ogen zullen steeds op haar gericht zijn. De actrice, die in 2002 een Oscar won voor haar rol in "Monster’s ball", wordt vandaag 50. We selecteerden deze 5 opmerkelijke rode lopermomenten van de afgelopen jaren.

Fame and Philanthropy-party, 2014

Het eten was koud, er werd wiet binnengesmokkeld en gasten zonder uitnodiging dansten wild om zich heen. Maar dat deerde Berry niet, toen ze een liefdadigheidsevenement na de uitreiking van de Oscars in 2014 bijwoonde. Ze schitterde in een Versace-jurk uit de collectie van 1997. "Ik heb mijn kleerkast opengetrokken en trof die zwarte jurk aan in mijn Versace-archief. Hij leek me perfect voor dit evenement. De jurk paste haar dan ook als een handschoen", aldus Berry’s styliste op modewebsite InStyle.

BET Honors, 2013

"Uber-sexy!" Zo omschreef nieuwswebsite Examiner Berry toen ze in een vuurrode jurk van Monique Lhuillier op de rode loper van het Black Entertainment Television Honors-evenement verscheen: "Niet alleen haar decolleté kreeg alle aandacht, ook haar gespierde benen dankzij een hoog-elegante split." Lhuillier is een Filipijnse modeontwerpster die vooral bekend is om haar bruidsjurken. Haar reactie: "Berry straalde sexappeal uit." De opvallende oorbellen waren een creatie van Karine Sultan.

Première "Cloud Atlas", 2012

Tijdens de Hollywood-première van de bioscoopfilm "Cloud Atlas", waarin Berry speelde naast onder meer Tom Hanks en Jim Broadbent, liet de actrice zich bewonderen in een zilveren jurk van Dolce&Gabbana. "Je kan nauwelijks geloven dat ze al zo oud is", concludeerde celebritywebsite Hollywood Life, "Ze liet haar lichaam voor zichzelf praten en beperkte daarom de juwelen."

Power of Women-evenement, 2012

"Uiterst geschikt voor een dergelijk feest, ronduit flatterend, simpelweg een little black dress." Website CeleBitchy kon de zwarte jurk van Berry tijdens het jaarlijkse "Power of Women"-evenement in Los Angeles best smaken. De jurk was een ontwerp van Roland Mouret, een Franse ontwerper die onder meer met Victoria Beckham samenwerkte. CeleBitchy concludeerde dan ook dat mooi zijn niet automatisch duur zijn impliceert.

Oscars, 2011

Volgens nieuwswebsite Huffington Post zag de prinses-achtige jurk die Berry tijdens de uitreiking van de Oscars in 2011 droeg er "adembenemend en tegelijkertijd toch makkelijk om dragen" uit. De Britse nieuwswebsite Metro omschreef de jurk van het exclusieve modewerk Marchesa als "de jurk die alle andere met gemak overtrof. Het leek alsof Berry constant op een wolk wandelde, alsof ze in een droom verwikkeld zat". Marchesa zelf beschreef de jurk als "luchtig en vrouwelijk". Aan de met de hand gemaakte juwelen die Berry droeg, van ontwerper Neil Lane, hing een kostenplaatje van 1 miljoen dollar.

lees ook