Eén gewonde en dader overleden na aanval op trein in Zwitserland

Een 34-jarige vrouw die gisteren gewond was geraakt bij de aanval op de trein in de Zwitserse plaats Salez, is vanmorgen in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie van Sankt Gallen. Ook de 27-jarige dader is intussen overleden.

De 27-jarige Zwitserse man had gisterennamiddag met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een rijdende trein bij Salez, in het oosten van Zwitserland. Hij viel ook passagiers aan met een mes.

Zes mensen raakten daarbij gewond. Een van hen, een 34-jarige vrouw, is vanochtend in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De vijf anderen verkeren nog steeds in een kritieke toestand. Ook de dader zelf raakte levensgevaarlijk gewond en is vandaag overleden.

De Zwitserse politie heeft de man niet kunnen ondervragen. Naar zijn motieven is het nog gissen en de politie vindt voorlopig geen aanwijzingen dat de aanval een terroristische daad is geweest.