Imam en assistent doodgeschoten in New York, vlak bij moskee

Een 55-jarige imam en zijn 64-jarige assistent zijn op klaarlichte dag doodgeschoten bij het verlaten van een gebedsdienst in hun eigen moskee. De politie houdt nog een slag om de arm, maar voorlopig lijkt het niet te gaan om een religieus geïnspireerde moord.

De dader van de schietpartij in de New Yorkse wijk Queens is nog op de vlucht. Hij vuurde vanop korte afstand op het tweetal, dat nog naar het ziekenhuis werd overgebracht.  Daar overleden ze allebei aan hun verwondingen aan het hoofd.

"Beide mannen waren door hun kleding te herkennen als moslim, maar voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat ze zijn vermoord vanwege hun geloof", klinkt het in een eerste politieverklaring

Leden van de Bengaalse gemeenschap, waartoe de slachtoffers behoorden, trekken die eerste conclusie in twijfel. Zij zijn ervan overtuigd dat de dader handelde uit racistische motieven. Op de plek (zie foto onder) van de dubbele moord kwamen ze samen om de slachtoffers te gedenken.