Lokerse Feesten sluiten af met nieuw publieksrecord

De 42e editie van de Lokerse Feesten zal vannacht afsluiten met een nieuw publieksrecord: 140.000 muziekliefhebbers woonden het tiendaagse festival bij. De slotavond Lost Frequencies en Faithless was uitverkocht. "Het was muzikaal en organisatorisch een heel goede editie."
Chris Stessens

Het tiendaagse festival aan de Grote Kaai, dat vorig jaar 125.000 bezoekers lokte, trapte vorige week vrijdag af met Noémie Wolfs, Labrinth, Kygo en de De Jeugd Van Tegenwoordig.

Op het programma stonden nog onder meer Limp Bizkit, Neil Finn van Crowded House, Van Morisson en House of Pain. Het festival was drie avonden uitverkocht en ook de namiddag met K3 was volzet. Het festival wordt vanavond afgesloten door Faithless, voorafgegaan door o.a. Lost Frequencies.

 

"We zijn heel tevreden", zegt woordvoerder Bruno Van Eetvelde. "Het was muzikaal en organisatorisch een heel goede editie en we gaan richting 140.000 bezoekers. Een nieuw record."

Kampeerformule zal behouden blijven

"Ook het tweede podium, de Red Bull Elektropedia Room, was opnieuw een succes", zegt Van Eetvelde nog. "We zien ook dat het publiek een aantal wijzigingen geapprecieerd heeft. We hadden een volledig nieuw decor en daardoor was het veel gezelliger dan de vorige jaren."

De Lokerse Feesten hadden voor het eerst een eigen camping in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, op 15 kilometer van het festivalterrein. "De camping lokte 800 mensen en was vooral in het weekend populair. We gaan er volgend jaar zeker mee door, maar de locatie laten we nog in het midden. We merkten dat de afstand toch relatief groot was voor de festivalgangers", zegt Van Eetvelde. De organisatie zette wel shuttlebussen in van en naar de camping. Ook de nachtbussen, die 3.000 mensen vervoerden, komen volgend jaar terug.