Miljoenenwinnaar Lotto meldt zich niet, geld gaat terug naar spelers

De man of vrouw die op 26 maart ruim 6 miljoen euro heeft gewonnen met de lotto, heeft zich uiteindelijk niet gemeld bij de Nationale Loterij. Die beraadt zich nog op welke manier ze het geld weer in het spel zal brengen.

De mysterieuze winnaar had nog tot middernacht de tijd om zich bij de Nationale Loterij bekend te maken, maar deed dat niet. Het formulier waarop de zes juiste nummers werden aangekruist, werd binnengebracht in een verkooppunt van de Nationale Loterij in de regio Brussel.

"We hebben afgelopen week een oproepingsbericht geplaatst in Franstalige en Nederlandstalige kranten en ook in een Duitstalige krant. We hebben onze socialemediakanalen ingezet en onze spelers hebben dat veelvuldig gedeeld, maar helaas heeft de zoektocht niets opgeleverd", zegt Kiki Vervloesem van de Nationale Loterij.

Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van de Lotto dat een winnaar van rang 1 zich niet meldt. De vorige keer was bij de eindejaarstrekking in 2008. De winnaar was toen goed voor 1 miljoen euro.

De winnaar van de 6 miljoen euro van maart kan zich nu niet meer melden. "Het spelticket is maar 20 weken geldig", zegt Vervloesem. De Nationale Loterij beraadt zich nog hoe ze het geld weer in het spel gaat brengen. "Op welke precieze wijze dat zal gebeuren, wordt later nog besproken en beslist, maar de 6 miljoen gaat terug naar de spelers."