Tien kinderen gedood bij luchtaanval op school in Jemen

In Jemen zijn in het noordwesten van de provincie Sa'dah 10 kinderen gedood bij luchtaanvallen op een school. Dat gebeurde in het district Haydan, in een zone die gecontroleerd wordt door de Houthi-rebellen. De rebellen wijzen met een beschuldigende vinger naar de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Volgens Malak Shaher, van Artsen Zonder Grenzen, zijn naast de 10 doden ook 28 kinderen gewond geraakt. De slachtoffers zijn allemaal tussen de 6 en 14 jaar oud.

Het geweld in Jemen is de voorbije week opgeflakkerd. “Het aantal kinderen dat gewond of gedood wordt bij luchtaanvallen of door landmijnen is in die week significant gestegen”, zegt Unicef.

Vredesgesprekken afgesprongen

De nieuwe golf van geweld is er gekomen nadat vorige week de vredesgesprekken in Koeweit zijn afgesprongen.

In het conflict in Jemen staan de sjiitische Houthi-rebellen, die trouw zweren aan de vroegere president Ali Abdullah Saleh, lijnrecht tegenover de troepen van Salehs opvolger: de soennitische leider Abd Rabbo Mansour Hadi. Hij krijgt steun van de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië.